Den patnáctý, odpočinkový...

Santa Cruz
Neděle, den odpočinku a regenerace.
První mši v katedrále sloužil biskup a lidí bylo plno.
Dneska mám v plánu nedělat nic, proto není co psát.

Vyrazil jsem místního parku kultury a oddechu/bioparku Güembé. Video řekne víc, než bych dokázal napsat.
Válet se v bazénu bylo velmi příjmené. K večeru jsme vyrazili od Noela na besedu ke strýčkovi, který má velkou Toyotu a zajistilí transport na letiště. Strávil jsem příjemnou hodinku se studentou medicíny a jejími dvěma bratry, kteří jezdí na motorkách a jsou nadšení do postapo filmů. Tak jsme si pak prošli nějaké fotky a bylo to příjemné setkání a klábosení o hloupostech.

Jak tráví čas, když mají prázdniny? Motorka, fotbal a hlavně kolo. Pořád chtějí všichni jezdit na horských kolech po horských cestách.

Nové slovo z jazyka quechua: akulliku=žvýkat koku.

Je neděle a tady je všude párty už od soumraku. Odpoledne se hrál fotbal. Jen tady kolem pěti cuadras/bloků jsou tři hřiště. Většina soukromých obchodů a stánků kromě supermarketů a velkých obchodních center má zavřeno. Mají šestidenní pracovní týden, sobota je pracovní. V neděli je klid a hlavně večer se všude pije, hraje muzika a všichni se baví.
Ptal jsem se, jak je možné, že se tam baví a pijí, když je zítra pracovní den. A odpověď jsem dostal třikrát prakticky stejnou: Ano je, pero hasta mañana=ale až zítra. Navíc, jestli mohou pracovat v pondělí podle bolívijského čau, tak není problém. Malé soukromé obchůdky nemají napsanou otevírací dobu, nikde. Jsou soukromé a buď otevřené jsou a nebo ne a to každý vidí, tak proč se svazovat pravidly. A když nebude otevřeno tady, tak za dvěmi bloky jsou tři podobné obchody.

Pár fotek s popiskama: