Drátový intercom

Dnes večer jsme instalovali a testovali (v obýváku a jídelně) drátový intercom [Oxford Bikemike 3].

Sluchátka se vešla bez problémů, ale museli jsme je zbavit od výrobce dodaných textilních obalů. Mít na každém uchu o 8mm víc by znamenalo mít o číslo větší přilbu.
Mikrofony Ťufík přišil přímo k podšívce, takže nijak nezavazí a zvuk berou snad dostatečně.
přišitý mikrofonek
Do Ťufovy přilby se dalo sluchátko ukrýt tak, že je přilepeno uvnitř mezi skořeponou a polstrováním, sluchátko není vidět a je dobře slyšet.
schované sluchátko není vidět, že? 
Do mé přilby se bez nějaké destrukce sluchátko pod podšívku umístit nedá, takže je umístěno naprosto klasicky, vůbec netlačí a leží přímo proti uchu. K podšívce přilby je přilepeno tavným lepidlem.
Teď už jen počkat na první jarní jízdu a test v reálných podmínách. Do rychlosti 130km/h by to prý mělo být bez problémů a s dobrým zvukem. Těším se na test a taky se těším na první klidnou projížďku s Hurikánem od Dalibora Jandy v uších.

Intercom Oxford Bikemike 3 má tři vstupy - 2×přilba a 1×AUX, analogové ovládání hlasitosti a jedno tlačitko, kterým se volí mezi AUX vstupem a spojením mezi jezdci. Funguje na malou baterii 12V [V23GA] nebo je možné intercom napájet přímo z baterie motocyklu, je k tomu odrušení a přístrojová pojistka 375mA ve šňůrovém pouzdře.

přidáno 10.2.2014
Zapomněl jsem tělo interkomu v helmě pověšené na řídítkách, napršelo do ní a interkom odešel. Koupil jsem stejný na stejném místě. Se ženou jsem s tímto interkomem naprosto spokojení. Připojuji ho do zásuvky zapalovače. Už se ani nezapomínáme odpojit při vystupování.
Vydržel tři sezóny a kdybych ho neutopil, slouží dodnes.