Den osmý, po okolí...


[fotky]

     Celou noc i ráno prší a tak nikam nespěcháme. Až k polednímu je po dešti a přesunujeme se do města Santander.
     Nejdůležitější montáž našeho výletu tvořená z igelitoveho pytlíku a izolepy, je to ochrana nabíječky mobilu, tedy naší navigace před deštěm.
     Podle mapy tady vypadá všechno blízko, ale jen lodí, jak musíme všechno objet podél pobřeží, tak kilometry příjemně přibývají. V součtu máme najeto po Španělsku krásné dva tisíce kilometrů.
     Námořní muzeum v Sanderu plné potvor z moře vylovených a vysušených nebo v lihu naložených. Pro nás je důležité akvárium, které mají ve sklepě a kde je opravdový život moře. Myslel jsem, že tam dostanu chuť na rybu, ale nestalo se tak.
     Prohlídka katedrály, nějaké místní zajímavosti. Používám aplikaci s názvem Wotsdis. Těží data obsahující GPS souřadnice z wikipedie a zobrazí je podle vzdálenosti. A tak občas narazíme na něco, o čem by i podrobný papírový průvodce mlčel.
     Navštěvujeme park oddechu s pláží, obcházíme Palác Magdalena. Poležíme v parku i na pláži a pozor, na pláži jsme jediní a sundali jsme si jenom bundy, kuklu si nechávám. Santander [podobně tady] je místo, kam Španělé jezdí na dovolenou.
     Doplňuji postupně chybějící fotky památek pro mapy.cz a bavíme se okolím. Je krásných 20°C a konečně vypaluje sluníčko.
     Až k večeru míříme zpět se zastávkou v městu Santoña, kde krom přístavu a několika pevností, které prohlížíme mají ještě děkovný monument postavený 1996.
     Pevnost Fuerte de San Carlos, kvůli které jsme sem vyrazili, je hned první obranná pozice zátoky a vzdorovala útokům Francouzů. Válka byla vyhlášena 1635, pevnost se rozhodli dostavět až o padesát let později. Místo, které pamatuje mnoho výstřelů. Vyjet na motorce až na velkou terasu pro dělové baterie bylo téměř povinností. [Pevnosti v Santoña].
     Z Google Earth vypadala mnohem zajímavější a větší než reálně je.
    Nejlepší fotka dnešního dne... a vy tady děláte co?