MP Mini Delta jiná tryska a lepší chlazení...

Model ke stažení na [thingiverse].

    Tiskárna Monoprice Mini Delta, říká se jí MPMD – používá tysku se závitem M6. Originální tryska je krátká, má pouze 11,5mm.. Běžná mosazná tryska za padesát korun je o celý milimetr delší. S ohledem na to, že mini delta je tiskárna dvanácti voltová a hotend nějakou horkostí neoplývá, možná sáhnete po trysce s airbrush hrotem. O ní se píše, že dokáže lépe tavit materiál tím, jak je špičatá. Použití takové trysky by mělo umožnit dosáhnout lepšího tisku detailů viz [1]. Protože horká část trysky je dál od výtisku a dává větší prostor ventilátoru. Test mě teprve čeká. Taková airbrush tryska bude ještě o tu špičku delší.

tryska s aibrush hrotem [2][3]

    S delší tryskou bude na MPMD problém, ventilátor chlazení tisku má foukat jakoby pod trysku, nikoli na trysku aby ji ochlazovat nebo snad na kostku s topným tělesem. A tady s výměnou trysky vznikne problém. Dostupný model tunelu pro chlazení bylo nutné prodloužit o čtyři nebo pro dlouhou airbrush trysku o šest milimetrů. 
    On už ten originální tunel pro chlazení je lepší vyměnit za malinko lepší  [4], ale ten i pro normální 12,5mm dlouhou mosaznou trysku prostě moc krátký, proto ta nutnost drobného prodloužení.