Grafitový důl a zpět

Testovací jízda cca 600km, před delším motovýletem po Evropě, který náš čeká za pár dnů. FFF potřeboval otestovat brašny, strýc Čmoud jel jako doprovod a my se Stromem s Ábi v tandemu na vyjížďku.
výstupy testovací jízdy: Honda Rebel žere olej - asi dva a půl litru! na tisíc kilometrů - nutný servis; Zadní pneu Mitas E-09 na V-Stromu se rozpadá - nutná reklamace.


krásných 625km za čtrnáct hodin
Cílem cesty byla prohlídka grafitového dolu v Českém Krumlově [1], prohlídka pěkná, každému bych ji doporučil už jenom kvůli zážitku s blátem, děravými gumáky a patnáctičlennou skupinou bloudící v šerosvitu svých skomírajících přílbových akumulátorových svítidel typu 16624 [2].

Cesta tam byla svižná, bez zastávek, abychom stihli poslední prohlídku na 15h. FFF testoval navigaci, použitý telefon E90 se zkopírovanými mapami a neaktuální verzí Nokia navigace nefungoval, ač bylo letních 27°C, tak opakovaně zamrzával.

Po cestě zpět jsme viděli jenom zříceninu Dívčí kámen [3], první kostku cukru [4] na světě v Dačicích a noční Žuráň [5].

[trasa] [fotky]