Na Slovensko za motokulturou

Na webu [cenduro.cz] byla pozvánka na akci [Motoride XL Sand Rally] u Malacek, závod velkých endur na písečné trati. To člověk musí vidět na vlastní oči, nicht wahr? Tak jsme naplánovali výlet, do Malacek mrknout na závody; zastavit se na místě zvaném [Stará nádrž], je to přírodní koupaliště, kolem je písek a [Maco z webu Vstrom.cz] ve svém článku zmiňuje, že se v tom pískovišti se dá solidně vyřádit. No a dál musíme přes slovenské ["buchláky"] - volá sa to tam Pezinská Baba - a zastavíme sa na hradě [Červený Kameň] a pak stejnou cestou zpět.
Vyrazili jsem dopoledne [Brod-Malacky]. My se Sašou na kawě a Karlos, protože jeho jedenáctistovka je zatím v servisu, jel na stopětadvacítce rebelovi. Podle všech předpovědí mělo od druhé hodiny odpolední moc moc pršet, naštěstí nám to vyšlo a nepromoky oblékali, jen pro jisotu, na cestě zpátky.
na pískovišti bylo veselo
Motoride XL Sand Rally vypadalo jako povedená akce pro nadšence, kdosi říkal, že bylo devedesát účastníků rozdělených na tři skupiny. Trať písečná a zajímavě vykličkovaná a místo cílové rovinky měli cílovou jámu. Početně vedly bavoráky a kátéemka, pár transalpů - strom jsem na trati nezahlédl - na strojích bylo vidět, že se na nich jezdí. Když jsem odcházeli, stál tam nádherný naleštěný, černý V-Strom DL 650 a Ťuf vtipně poznamenal: "tak ten píseček neviděl."
každý závodník musel být perfektně vybaven
[víc fotek] ze Sand Rally


Trasa [Malacky-Červený Kameň] - Pezinská Baba byla pěkná, samá zatáčka a uprostřed hospoda, takový lepší Tramp, ale dvakrát ale - je to pouze dvouproudá cesta, takže do kopce předjížet moc nejde a pak povrch je nic moc a teď po zimě ještě samá díra.
[víc fotek] pískoviště aj.

přidáno 9.5. [článek o průběhu akce] na motoride.sk