pondělí 16. září 2013

Eggies – jaká doopravdy jsou...

Napadlo vás někdy uvařit vejce bez skořápky? Jde to. A docela snadno.
Krátký video návod s klasickou a rychlou metodou „ztraceného vejce“
Kdo neumí uvařit ztracené vejce – ať dál ani nečte.

Dostaly se nám totiž do kuchyně Eggies, jako velmi vtipný a milý dárek. Eggies jsou formičky na vajíčka. Má to být způsob, jak snadno uvařit vejce bez skořápky. Někdo je zná z televizní reklamy viz. [2]. Ideální předmět k testování, zda je ta věc opravdu tak zázračná, jak tvrdí reklama. A krátce lze říci – zas takový zázrak to není – funguje to, ale má to své několikeré „ale.“ Výrobce[3] a jeho prezentace výrobku říká – rozbít vejce do formičky – vařit – obrátit formičku. A vše je hotovo. Doplnil bych, že Eggies je třeba vytřít troškou oleje a vejce natvrdo se ve formičce vaří alespoň sedmnáct minut. Taktéž výrobce neuvádí krok poslední a nezbytný – jako je párání nezbytnou součástí šití, je neoddělitelnou součástí vaření obecně neoblíbené mytí nádobí. Eggies obsahují utěsňovací gumičku, osazení a dva závity. Vaječný bílek vždy všechno zalepí a zde nepomůže ani myčka. Pěkně kousek po kousku rozebrat a očistit. Tedy pokud Eggies mají urychlit vaření vajec tím, že je nemusíme loupat, trvá všechno ve výsledku déle, protože vaříme déle a myjeme víc. Pokud byl cílem tvar uvařené vejce ve formičce, mohly mít nápaditější tvary než oblé vejce – třeba hvězdičku a srdíčko.
Zajímavá recenze obsahující podrobné fotky formičky i gumičky viz. [4]. Jak to vypadá naživo viz. [5].
Myslím, že jediné rozumné využití tohoto vynálezu je tohle [6].

Také by bylo vhodné zmínit, že na obalu není uveden druh použitého plastu ani žádná homologační známka nebo prohlášení o shodě. Je uvedeno pouze made in China. Balení výrobku neobsahovalo český návod.

1 komentář: