Den dvanáctý, domů...

[fotky
    Vstáváme v sedm a balíme, po osmé opouštíme kemp, nejprve jedeme na letiště. Máme to asi 70km a z toho posledních třicet vede naprosto ucpanými čtyřproudými dálnicemi kolem a skrz Madrid. Hned jsme pochopili, že i když všechno stojí, tak motorky jedou úplně vpravo, až za čárou mezi auty a boční betonovou zdí; dá se takto projet i vedle obřího náklaďáku, ale dobré si zablikat a počkat, aby o nás věděl.
     Náš plán je vyložit Sašu s co nejvíce krámy na letišti a já pojedu a prázdnými kufry vrátit motorku, předtím ji proženu myčkou a umyju i zabahněné kufry. A krom drobné navigační chyby, kdy jsem najel cestou do garáží asi o dvacet kilometrů víc, šlo všechno podle plánu.
     Podle letenek máme letět 15:25, internet i informace na letišti říkají, že let OK701 letí 14:55 a po odbavení se objevuje nový čas 15:40. Inu, nezáleží  a tom, zda jsou to České dráhy nebo České aerolinie.
    V letadle na nás vyšlo místo u nouzového východu a tak máme extra místo na nohy. Jupí... přepínáme mobily do režimu letadlo a před sedmou máme být v Praze.
     Hodnocení výletu - celkový nájezd 3100km, věc která chyběla byla sacacorcho=vývrtka, přebytečná věc s sebou byl ešus, misky a vařič. Mít s sebou plavky bylo důležité, jen tentokrát jsme je nepoužili.
     Poznali jsme pěkný kus Španělska.

     Kde jsme si pronajali motorku? Od kluků z [wellcomebikersespana]. Rezervace, záloha na pronájem, měsíc dopředu doplatit plnou cenu pronájmu. Je možnost mít motorku pojištěnou proti všemu a nebo složit vratnou kauci a pak je nutné poslat fotky stavu motocyklu po vrácení a podle toho se vrací peníze. Komunikace super a prakticky se nemusíte potkat. Voucher s GPS souřadnicemi garáží, kde je motorka a klíče. A totéž vrácení. Je možné si motorku půjčit třeba v Madridu a vrátit třeba v Barceloně...Nemají problém s vycestováním kamkoli po Evropě. Nabízí i pronájem navigace, ale přišlo mně levnější a pohodlnější vzít s sebou držák mobilu od Interphone na řídítka (držák montuji na stopku zrcátka, takže navigaci vidím vedle levého zrcátka). Motorka má GPS sledovač, takže pak není problém vyžádat si kompletní záznam trasy. Jenom mně pořád v průběhu výletu chodily maily, jak jsme kde jeli rychle.