Do Itálie, den druhý... Benátky...

V noci pršelo, ráno je příjemně a všude vlhko. První krok ze stanu a po ranním protahováním jsem na sebe vylil kaluž nad vchodem stanu. Mířím do sprchy. Stačí vložit 0.5€ a teče teplá voda. Cvak. Mince zmizela uvnitř a nestalo se nic. Teče stále studená. Myju si hlavu a trpím radostnou investicí. Uff, opravdu mě to probralo!
V plánu máme Benátky. Vypadalo to, že nás kolega Bábovka vezme všechny autem, protože tam měl celý den práci. Nakonec ale odjíždíme na jen čtyřech motorkách. Johny vzal Ábi v tandemu. Ábin Suzuki XF650 Freewind zůstává v kempu.
Do Benátek to mám 54km. Takže jedeme na lehko, bez chráničů, jen v trikách. Venku je příjemných 25°C. Na motorce nebo skůtru stačí nechat vozidlo přímo na mostě. Malinké parkoviště plné motorek.
Přes celé město až před baziliku svatého Marka na vyhlídku. Doporučujeme všem!
Pomalým krokem se vydáváme zpět, a v dáli to bouří. Paní Řešetková, původem ze Suché Loze by řekla: Húlava. A taky že jo. Místo abychom zůstali v Benátkách vyjíždíme bouři vstříc. Na mostě dostáváme kroupy a deště, že není vidět. Bez nepromoků s holými koleny. Joj!
Na konci mostu všichni při odbočování musíme přejet jednu kolej jako od tramvaje. Ale to ještě nevíme. Kolej ve vrstvě vody není vidět. A černy petr zůstal mně. Takže motorka jde kolama nahoru, pada doprava, Saša štrgne hlavou o svodidlo. Je to do kopce, takže se nekloužeme douho
Motorka ano. Řidiči v autech v dešti jsou tak ohleduplní, že počkají než se posbírame, zvedneme V-Stroma a pokračujeme dál. Všichni promoklí na kost. Teplota slezla na 15°C. Brrr. Kluci zastavují na benzince a my se Sašou jsme zastavili až u baru u cesty o kousek dál. Hodnotíme škody. Ve výsledku se nestalo nic. Saša odřené koleno, já malinko odřené lýtko a vnitřní část lokte. Příště už nepojedeme nahatí. V baru dáváme kafe a v sušáku na ruce ohříváme mokré oblečení. Funguje to. Sášenka dostala na koleno desifenkci a náplast.
Dáme se dohromady a všichni jedeme už bez deště 50km zpět. Chlad, zzzima ale ve výsledku to dopadlo fajn. Vylezlo sluníčko a teplota na 24°C.
V kempu jde Ábi znovu ověřit, jak je to s tou teplou sprchou za půl €čka. Aha. Ono je to tak, že na recepci dostaneme žeton na sprchu. A ten funguje! Stálo to za to. Všichni se vaříme ve sprchách a je nám fajn.
Zítra nás čeká Slovinsko.

Fotky na mém instagramu - odkaz vpravo nahoře.

Nějaké fotky jsou na instagramu kolegy Davida: https://www.instagram.com/david_locksmith/