Rano v kempu Murinsel

Celou noc vydatně pršelo, přestalo až kolem šesté ranní. Předpovědi jsou dobré - tady u Sbielbergu bouřky a přeháňky a kolem Mariazell slunečno. Zítra už má být slunečno všude.
Abychom mohli odjet, je třeba vyměnit zlomenou spojkovou páčku na Dakaru. Nejbližší motoobchod je Rimato.at kousek ve Spielbergu. Velký obchod a mají opravdu všechno od ventilku po motorku, tedy krom spojkové páčky na jednoválcové BMW, ale když jsem jim řekl, že klidně koupím použitou, bylo vyhráno a mohl jsem si ji v servisu sám odmontovat z civilní verze F 650 GS. Páčka byla za pusu. Pusa u nich stojí 10€.
Ábi a Saša zatím odvrčely na Rebelu prozkoumat pár kilometrů vzálené obří nákupní centrum.
FFF zjistil, že páčka téměř sedí - když uřízneme přebytečný kousek, který mačká čidlo stisknuté spojky a který je na Dakaru řešený jinak. Opět jsme zvítězili díky pilníku a řezacímu plátku bez něhož prakticky nevyjíždím.
Je půl hodiny před polednem, oblačnost se pomalu trhá, teplota stoupá; FFF pomalu balí stany a můžeme vyrazit do poutního Maziazell. Počasí vypadá tak dobře, že možná cestu zvládneme bez nutnosti navlékat nepromoky.