Pass Solktaler

V noci vydatně pršelo, kolem šesté hodiny ranní je mlha, že by se dala krájet, ale jen dole v údolí a my jsme nad ní. Balíme mokré stany a během snídaně začíná malinko pršet. Vyjíždíme a až někde na dálnici sílí déšť natolik, že oblékáme nepromoky. Oblečením nepromoků jako obvykle déšť končí a sluníčko začíná vypalovat.
Před vjezdem do národního parku zastavujeme na oběd a pokračujeme vstříc obci Svatý Nikolaj a pak přes kopec bychom měli dorazit do Svatého Petra.
Tento výlet by se dal nazvat výletem meteorologickým. FFF v údolí řekl, že nahoře bude opravdu hnusně. Jeli jsme se přesvědčit - a opravdu bylo. Ábi zdolávala serpentinu za serpentinou, to všechno za vydatného deště. Byl to takový moto test a zvládla ho skvěle. Na vrcholu Solkapasu, prší moc, my fotíme vrcholové foto a omylem rušíme pár německých turistů v jeepu - také tvořili cosi vrcholového. Joj!
Dlouhý sjezd uzounkou stezkou do údolí, krávy se volně prochází, nikde nejsou ohradníky. Nebýt vlezlého deště bylo by to ještě lepší.
Kolem páté hodiny večerní přijíždíme do kempu Murinsel ve městě Grosslobming. Nemít navigaci, kemp bychom nenašli, je velký, ale dobře ukrytý. Ubytování máme přímo V.l.P. kousek od hlavní budovy. Nahásili jsme odjezd hned ráno, tak nás pan vedoucí nechal postavit stany na místě pro karavany. Je tu i malé posezení, které jsme zrekvírovali. Pan vedoucí nás kasíruje 9€ za hlavu a na dotaz: Ist hier free wifi zone? Tedy zda je tady bezplatný internet - odpovídá souhlasně řka, že heslo k bezdrátové síti je ukryto v kuchyňce ve druhém šupleti. Hledáme marně, v resturaci se ptám na free wifi a paní mně ochotně podává mobil, kde na druhém konci pan vedoucí hlásí snad i naučenou fází - heslo je v kuchyni, ve druhém šuplíku. Bylo! Jenom jsme museli najít tu správnou kuchyň. Jsou tady tři a byla to ta třetí.
Do setmění jsme stihli ještě nákup v Eurosparu, čili ve velkém nákupním centru. Pan vedoucí kempu nám ochotně popsal cestu - doleva, přes most, doprava, podjet železniční trať a jsme tam. Nemít navigaci nejsme a bloudíme ještě teď. Most přes řeku asi stavěli ženisti-skauti v rámci prázdninové akce. Ale vydržel cestu tam i zpět. A dokonce je i v mapě.
Po příjezdu do kempu, kde je všude na cestě poctivý štěrk si FFF položil motorku tak šikovně, že zlomil páčku spojky. To je za posledních třicet dnů již podruhé, co spadnul "na Chipa" a zlomil si spojku. Zítra musíme někam do motoshopu koupit další páčku, takže z kempu určitě nevyrazíme brzy ráno.
Ábi natočila drobné video s velkým kouzlem bílého muže, tak se třeba zasmějete viz. http://www.youtube.com/watch?v=vUEDroumm0U
Zítra nás čeká poutní místo Mariazell a zkusíme najít nějaký kemp snad blízko k Vídni, aby Ábi na čtvrtek zůstal nějaký čas na nákupy.

Na fotkách zdraví vysokohorští potápěči, zlomená páčka spojky, posezení pod Svatým Nikolajem aj.