Zimní Pyrolom

Proběhl pátý výroční Lom s podtitulem „Pyrolom.“ 
Přátelé a vážení zálomáci, tímto děkuji všem zúčastněným, že setkání proběhlo klidně a v pokoji. Bouda Lomu je na svém místě, nikdo neztratil žádný úd ni orgán smyslový – možná Vénóš a Chip přišli částečně o chuť, protože ochutnali víno značky Červené víno bez příměsí – a to byla jediná chyba celého pobytu. Jakubovi patří díky za vzorné velení a dohled nad dodržováním bezpečnostních předpisů včetně kvalifikovaného odhadu pro vyznačení bezpečné vzdálenosti při akci Robert Ďábel[1] I–VI.
Úspěšné pokusy typu hexamethyltriperoxodiamin třeba pochválit a selhání typu napalm je třeba bez předsudků odsoudit. Pro zdárné pokračování započatého projektu Robert Ďábel je třeba pořídit alespoň čtyřiceti milimetrovou výmetnici a pět set gramů orfanitu.
Poděkování veliké patří též Belle za vzorný dozor nad interierovými aktivitami jako byli netypografické ligatury[2] a za trpělivost s Jelenem při tvorbě nekynutého moučníku smažením směsi mouky, mléka a vajec – kterážto setkala se s mnohem větší odezvou než můj přinos do lomového stravování spočívající v recyklaci půl kilového zbytku jíšky do guláše; přidáním kypřího prášku a mléka a vejce do podoby buchty pekoucí se v mikrovlnné troubě s mizerným výstupem v podobě chutné kaše pudingové konzistence.
Z plánovaného motoskijöringu sešlo z důvodu extrémní nepřízně počasí – teplota hluboko nad nulou, obleva celoplošná – jen olešnický ledovec zářil do noci bělostí neposkvrněnou.
Na jarním Lomu na shledanou!