Itálie 2012 - směr Dolomity

Z viničního městečka jsme z kempu vyrazili na cestu až po poledni, řádně dospaní a na cestu připravení. Původní plán byl čtyři a půl hodiny po rychlostní silnici. Když jsme na autostrádu přes mýtnou bránu najeli, zjistili jsme, že se platí od kilometru a celá cesta by vyšla na cca 40€. Tak jsme projeli jeden tunel a z autostrády vypadli na prvním sjezdu. Najeli jsme 4km a každý zaplatil 0,40€. Byl to moc pěkný, třípruhový a dlouhý tunel.
Pak už jsme vyrazili směr Boloň přes Passo della Futa, kde jsme přejeli bludný kořen a celé passo projeli v obou směrech nejméně čtyřikrát. Vénovi docházel benzín, pak mu motorka při otáčení na cestě upadla - jak říkáme - "nachipa", tedy při otáčení mu zdechl motor a motorka upadla. Opět doleva, opět ohnuté již dvakrát ohnuté řídítko opět narovnal a pořád drží.
S večerem jsme se stáhli do města Santa Anna Mosione, kde spíme u motorek, kousek od kostela. Vlak tady nejezdí, ale v dáli hučí nepřetržitě velký kompresor nějaké klimatizace a zvon kostela odbíjí každou půlhodinu.
Ráno nás čeká mše, pak pokračujeme směrem k Dolomitů, kam nám zbývá nejméně 140km, pak 100km přes passa v Dolomitech a k večeru už vyrazíme směrem k domovu.
V původním plánu byl návrat v neděli, teď je jasné, že i když jsme zcela vypustili Benátky, vrátíme se domů v pondělí s pozdním večerem.

[trasa]