Den šestý...

Kvůli dešti jsme se vyhodnotili, že pod střechou to bude lepší táboření, než ve vysoké trávě pod olivovníky. Pršelo. Celou noc. Ranní budíček a polovina nás odešla na mši. Řidiči zůstavají spát. Dopoledne jsme vyrazili po všemožných stáncích a pořídili nějaké voskové orgány - na instagramu jsou nějaké fotky. V obří kulaté katedrále byla polední mše, voskové věci byly požehnány a šup s nimi na rošty nad oheň.
Déšt přidává na síle a my pomalu odjíždíme, kolem třetí hodiny odpolední. Prší opravdu hodně, pneu ve vodě zvládají kolem 140m/h a tak jsme na dálnici zase ti rychlejší.
Fátima-okraj Lisabonu-Toledo rychlý přesun 700km. Před desátou večení jsme na místě. V kempu se ptáme po místu na spaní po střechou, ať můžeme všechno dosušit. Mají jen bungalovy pro 5 osob a na to je nás málo. Tak volíme hostel, motorka zamčená v podzemní garáži a na pokoji klimatizace nastavená panem správcem na sušení. Na fotách je pokoj před a při sušení. Domluvili jsme, že pokoj opouštíme před desátou, ale věci si můžeme nechat v garáži až do pozdního odpoledne.
Ráno tedy den v Toledu a navštívíme nějaké ty evropsko-orientální památky. Je tady důkaz spokojeného soužití arabů, židů i křesťanů a to až do 15. století!
- Proč jedete do Toleda?
- Na El Greca.
- Tož mně vemte ze dva litry.
- Ale né, to je malíř.
- Tož to ho pozdravujte.