Proč každý touží po tom, co nemá...

Je k neuvěření, jak je svět jednoduchý. Lidé touží po tom, co nemají. Proč? Kdo má kudrnaté vlasy používá žehličku, ať má vlasy rovné. Holky s rovnými vlasy si dávají trvalou pro kudrliny, po kterých touží. Kdo je tučný, chce být štíhlý. Znám i holky a kluky, kteří mají postavu modelek a modelů a zoufale se snaží nabrat nějakou hmotu...

A stejně tak  my, majitelé motocyklů toužíme po tom, co naše motocykly v sérii nemají. Já osobně a hrdě jsem přesvědčil svého Stroma, aby natahal břich po zemi – na dvě doby – změna přepákování[1] a prodloužení předních teleskopů[2]. Pak závidivše enduristům zdvihy a 21" přední kola, dosáhli jsme kýženého a Strom má vpředu 21" kolo[3].

Je třeba jít dál. Litá kola jsou přežitek tak, kde mohou být kola drátěná a naopak. A nahrává tomu i sám výrobce s letošním modelem 2015 VStrom 650XT[4] na drátěných kolech. Ale než se výrobce rozhýbal, předběhli ho jiní[5] jako ámerický RAD MGF, který tvoří středy pro drátěná kola snad pro všechny motocykly.
Jedeme dál. Kdo neviděl neuvěří. Napadlo vás někdy, že se dá změnit sekundární pohon motocyklu – řetěz, kardan a řemen. Pro V-Strom DL650 se dá pořídit adaptér na řemen[6]. Jak říká kolega ekonom, dokud to nevyrobíš, nemůže si to nikdo koupit.
Tešme se, co bude dál...