TT Travel event 2014

Lidé mají v oblibě se sdružovat a obzvláště ti, které spojuje nějaký společný zájem. A když je to zájem o turistiku a cestování, nemusí se scházet v nejbližší knajpě. Takže tentokrát na Slapech. Jo, to cestování a turistiku myšleno jest pochopitelně na motocyklech. Aby to nevypadalo, že jsme parta baťůžkářů, co vyrazila uspokojit své potřeba společným výšlapem. Cestování v jedné stopě, snad místy s případným sidecarem či podpůrným kamionem na dosah. 
Ať jezdíte po asfaltu, máte rádi šotolinu nebo opravdový offroad, tato akce byla a je tím pravým pro vás. Potkat, pohovořit, družit se a snít. Každý si našel své vyžití. Koho odradila předpověď a zůstal v kempu, mohl volné chvíle trávit na testovacích motocyklech KTM a BMW, vyzkoušet si nějakou elektronickou vychytávku od Interphone nebo ochutnat voňavé AdventureMenu. Kdo chtěl strávit den v sedle mohl vyrazit na navigačku po asfaltu nebo do offroadu. Do offroadu na skok s průvodcem nebo na půl dne na rallye – a to byla lahůdka ukrutná, den a noc před startem vydatně propršelo a tak bylo občas blátivo. Kdo měl obuto adekvátně, ten si výlet pochvaloval; kdo vyrazil na silničních pneu, už to víckrát neudělá. Říká se, že pneumatiky udělají polovinu práce a je to pravdu.
Vytvořili jsme tandemovou posádku a posílili tak zkušenou družinu enduristů složenou ze dvou KTM 950 a jednoho V-Stroma na gumách ostrých tak, že by mohly krájet. A vyrazili a dařilo se nám. Žel jsem s sebou vezl časovanou bombu, která se projevila v dlouhém bahnitém výjezdu tím, že vybuchla. Přesněji, vezl jsem v motoru sjetou spojku, která nepřežila. Kluci pokračovali dál sami a užili si to a úspěšně dojeli celou trasu. Naše tandemová posádka se vrátila po ose na základnu, potupně jsme naložili motorku do tranzitu – zde ještě jednou děkuji MilanuH, že byl hodný převelice a ač v autě snad i spí, jak tam má čisto, nechal mě naložit zablácenou motorku. Pak už jen na otočku do servisu a na první večerní promítání jsme byli zpět – s novou spojkou a úsměvem na rtech. Ale dost o našem neúspěchu a zpátky k akci Touratechu.
Přátelé, pěkné to bylo. Organizačně zajištěno tak, jak se na TT sluší a patří. Trasa rallye přesná a dobrá. Ohledně offroad rallye snad letos nikdo nebude jako loni remcat, že to bylo moc snadný.
Workshopy byly smysluplné a inspirativní. Promítání dokonalé; oč byl letos lepší a větší obraz o to byl horší zvuk. Když mluvil zkušený spíkr, nebyl problém; ale když přednášející neměl s mluvením na mikrofon zkušenost, chytali jsem v poslední řadě snad až každé páté slovo.
Díky za pěknou akci a těšíme se příště zas.