Sportovní kamera CEL-TEC HD-96

[fotky]
Na Motosalonu jsem pořídil outdoorovou voděodolnou kameru CEL-TEC HD-96[1]. Nedávno ji krátce recenzoval[2] Joe na stránkách Motoroute. 
Kvůli plynulosti obrazu je potřebné minimum je šedesát snímků za vteřinu[3], které kamera zvládne pouze při rozlišení 848×408, které je srovnatelné s formátem DVD, což pro amatérské použití plně dostačuje. Ve FullHD umí pouze třicet snímků.
Zapnutí a vypnutí záznamu se provede posunutím lišty na pravé straně kamery, bez problémů ovladatelná v rukavicích při jízdě.
Praktický je otočný objektiv spolu s laserovým zaměřením horizontu – kameru připneme na místo, kde nemusí být rovně, laser promítne čáru a pootočením objektivu srovnáme horizont.
Držáků je ke kameře mnoho – pevné nalepovací, otočné, na pásce přes hlavu třeba na lyže nebo na kolo a držák na řídítka.
Dá se připojit externí mikrofon, který není součástí balení. 
Baterie 3.7V/1050mAh je podobná té z mobilů se dá snadno vyměnit. Vydrží 90 minut, je prakticky jedno, jestli kamera natáčí nebo je jen připravena k natáčení. Rozdíl jen dvacet minut.
Nastavení v menu je velmi rozsáhlé, kamera umí točit smyčku, časosběrnou fotografii, detekci pohybu, automatický záznam při zapnutí napájení (např. jako černá skříňka do auta). Automaticky vzniká textový žurnál[4] se záznamem toho, co kamera dělá.
I ve špatných světelných podmínkách je fotka[5] i záznam z kamery použitelný[6].
Nač sáhnu to pokazím a co držím v ruce, to mně dřív nebo později z ruky vypadne a u této kamery to nebylo jinak. Vůbec nejsem jako spousta mých přátel, kteří nač nesáhnou, to nepokazí. Nepoškozená kamera vydržela šedesát hodin, z nichž většinu strávila bezpečně zabalená v krabici. Komplet obrněná, displej chráněný krytkou a držákem. Stačilo jedno upadnutí na zem a z displeje je nečitelná změň prasklin. Takže teď mám kameru bez displeje. Na funkci ani použitelnosti kamery to nic nemění, jenom do menu teď musím podle papíru. A nebo si připojit HDMI výstup na monitor nebo televizi – to je pohodlné.

848×408
FullHD