Podzimní Lom

Jaký je plán na víkend prodloužený o podzimní školní prázdniny? Nasnadě. Vyrazíme na Lom, protože jak praví Véna Ježkovými ústy: „Není jak na Lomu.“ Sešlo se nás nakonec devatenáct přesně. Proběhly všemožné aktivity a pasivity včetně nově zavedené a sporadicky opakované tradice – dobytí dětského hřiště fekálním vozem či lépe hovnocucem[1]. Když obsluhující pracovník ležérně podstrčil kladélko fekálu pod plotem řka: „chlapci tahejte!“ a chlapci tahali a táhli, holýma rukama žumpu vyčistili – malinko jsem se zděsil. Na památku této chvíle, přibita byla cedulka. Lomová jímka je totiž nedílnou součástí modelu dětského hřiště v poměru 1:1.
Véna lovil ve studni napadané listí, Chip opakovaně uklízel v garáži a střídavě stavil přístřešky. Bella založila smečku a vlastně vyjmenovat vše nelze, protože ono nechce být vyjmenováno. Z těch důležitých bych zmínil čekání na změnu času do 3:00 abychom mohli jít ve 2:00 spát a přednášku o metalurgii. Žel něco málo bylo i zaznamenáno:
A Lom jako motovýlet? Na motorce v tomto nečase má smysl nejet vůbec nebo jezdit offroad. Jízdou ve stupačkách se člověk zahřeje, nemusí se oblékat jako pumpa v zimě a samotný výlet si víc užije. Cestovat někam dál lze, bezpečně, relativně v teple, ale pohodlné to nebude nikdy.
Ve čtvrtek a v pátek trocha offroad jízda za pěkného slunečného počasí. V sobotu od rána pršelo, tak alespoň na odpoledne naplánoval Jakub prohlídku zříceniny hradu Zubštejna u Pivonic. My jsme tam byli loni s Ťufem[2]. Zopakoval jsem výjezd lesem až ke hradu a pak ověřil, že přímo ke zřícenině vede zpevněná cesta z obce Kobylnice po červené turistické značce. 
Odpoledne se pak rozsněžilo tak, že sníh vydržel. 
Najeté offroad trasy [3] [4] [5] a jedna v tandemu po sakrálních památkách [6].
fotky [7] [8] [9]