Itálie 2012 - Lucca, Pisa a k moři

Na desátou hodinu ranní jsme vyrazili na mši do kostelíku v horské vesničce Roccapelago. Lidí na mši se sešlo snad ke stovce. Krom Anubise jsme kostel navštívili všichni.
Další zastávka byla obědová, spojená s procházkou historickým centrem města Lucca. S Ábi jsme ochutnali zmrzlinu a v ... pizzerie dělá pizzu, a tady je i místo specializované na těstoviny, jak se to jmenuje to si teď nevzpomenu. Nechali jsme si zabalit balíček na cestu, Ábi si dala v Lucce boloňské lasagne a já konečně dostal pravé troteliny. Celý oběd jsme pohodili nahoru na topcase pod síťku a po vydatné zmrzlině pojedli až mnohem později.
Šikmá věž v Pise stojí opravdu šikmo a navigace nás napodruhé dovedla až přímo k ní, pravděpodobně jsme vjeli tam, kam mohou jenom auta taxi a vjezd je na povolení. Moc jsme chtěli věž vyfotit za strany, ze které nevypadá šikmá a to snad podařilo.
V plánu dnešního nedělního dne bylo dorazit k moři, navigace nás vedla po rychlostní silnici, mimo dálnici - autosradu, ale potkali jsme jednu mýtnou bránu, kde od nás vybrali po 0.6€ Těšili jsme se na pěknou dálnici a byla. Asi dva kilometry. Co bychom také chtěli za půl éčka.
Benzinky tady jsou samoobslužné, automat sežere hotovost v papírových penězích, zvolíme si stojan a načerpáme. Spotřeba se ustálila pro Vénův Hornet a Karlosovu kawu na 5.8 litru a pro V-Strom a Anubisovu SV650 na 4.5 litru.
Erika dala Radimovi Anubisovi novou přezdívku - kapitán Štístko - je štěstí, že ho máme s sebou. Jenom dneska se nám ztratil dvakrát.
Ábi říká, že Itálie voní. Důchodci tady voní, všechno podle ní tady voní. Je radost mít s sebou takového spolujezdce.
K moři jsme dorazili, je tady kousek národní park. V něm by mělo být dvacet kilometrů písečných pláží, kam se jezdí místní koupat, ale nesmí se tam tábořit a nejsou tam kempy. My jsme se ubytovali v obrovské kempingové vesnici, je tady všechno velké a hrozně daleko a do kopce. Když večer Ábi vyrazila do sprchy, vrátila se za hodinu, udýchaná a zmožená hledáním a kopcem a Véna jí doporučil, že je upocený a měla by si dát sprchu.
Zítra nás čeká první koupání v moři. Máme v plánu tady strávit tři dny, ať spočneme, konečně na chvíli odpadne dosavadní ranní trénink balení stanu a všecho potřebenstva do kufrů.

[fotky][trasa1][trasa2]