Pres Fertöd na Balaton

Po příjemné noci ve Veletinách jsme za rozbřesku, tedy po deváté ranní, vyrazili s Anubisem na SV650 skrz Skalici k Neziderskému jezeru. Dlužno podotknout, že Neziderské jezero a Balaton jsou jediná dvě velká jezera stepního typu v Evropě.
FFF jede jako první, testuje funkční navigaci Nokia E90, Bratislavou nás provedl svižně jako místní, dokonce se chvíli dohadoval s autobusem o místo v jízdním pruhu vyhrazeném pro BUS.
Sášenka má na krku pověšenou kameru a tvoří dokument z jízdy. Jde to snadno, ale jen do určité rychlosti, když se jede svižněji, tak jí vichr zaklapne LCD hledáček.
Zatím jsme dorazili k zámku Fertöd ve stejnojmenném městě, s využitím mezinárodních muzejních ICOM karet jsme se ve třech infiltrovali na prohlídku v maďarském jazyce. České průvodce jsme dostali tištěné. Zámek je pěkný a celý ve stylu osmnáctém století a k oslavě Marie Terezie, takže mé srdce chorvatského hraničáře zaplesalo. Gürtle i šable mají pěkné.
Teď k večeru pokračujeme k Balatonu, máme to ještě slabých stočtyřicet kilometrů, najdeme nějaký kemp a večer se naložíme do horké vody.

[fotky] [trasa]