Balaton a Sümeg

Včera k desáté hodině večerní jsme úspěšně dosáhli severního cípu Balatonu. Našli jsme kemp Tomaj, kde nám nabídli tři kategorie ubytování, FFF vybral tu nejlepší "A", tedy těsně u vody, s připojením na elektřinu, kterou nepotřebujeme.
Po ustájení strojů a postavení stanu a večerním koupání jsme řádně využili místní teplé sprchy. FFF a Anubis spali ve stanu, my se Sášenkou jsme se uložili venku pod hvězdami. Když jsme usínali, tak se v dáli blýskalo na časy. Někdy kolem třetí hodiny ranní spadlo pár kapek, tak jsme se přesunuli pod střechu, na místo vyhrazené ke stolování. Jak byli kolem bydlící lidé rádi, když jsme v osm vstali a konečně jim umožnili, aby se pustili do snídaně.
Odpoledne jsme se vydali na hradní pevnost ve městě Sümeg, FFF zůstal v kempu čtoucí a spící.
Pevnost Sümeg stojí od konce třináctého století a do osmnáctého století byla důležitou baštou proti vpádům Turků.
Další úkol ke splnění byl výběr "HUFíků" z bankomatu, v kempu nám večer při ubytování řekli, že platba VISA kartou není problém. Ráno už to ale problém byl. Za čtyři lidi, jeden stan, tři motorky a dvě noci nám vyměřili 17520HUF. Bankomaty mají volitelné rozhraní v angličtině, takže vše proběhlo ku všeobecné spokojenosti.

trasy [1] [2]
[fotky]