Zpátky domů od Jindřichova Hradce

Vatáváme na Lomu, stíhám nákup v Olešnici než se FFF vyklube. Kolem desáté vyrážíme na cestu. Cílové místo bylo vytyčeno - zřícenina hradu Landštejna [1]. Na den naplánovano asi 300km. Když to FFF zvěděl, pronesl památnou větu: Těším se, až budou vynalezeny teleporty. Proč? Inu, že konečně zmizí auta ze silnic a motorkáři budou mít pré.
 Návštěva Telče, pak památník první kostky cukru - Dačice [2]. Tady jsem vzpomínali na Sestru...
[cesta Lom - Landštejn]
Kolem Dukovan začal Hondě Rebel docházet dech. FFF si stěžoval, že motorka netáhne a ejhle, zjistili jsme, že nemá olej. Dolili jsme celkem litr 15W50. Pak již bylo vše správně, jen pár kilometrů od domu se problém projevil znovu. Přijeli jsme a věc se bude řešit. Určitě zkontrolujeme ventilové vůle a možná přebrousíme sedla. Rebel má na křížku 35tis. kilometrů, tak by to asi nějaký servis chtělo...
Nakonec jsme za den najeli 380 kilometrů. Bylo potřeba, aby si to FFF zkusil, v srpnu nás čeká osm set kilometrů k Jadranu, tak ať ví zda to půjde a jak. FFF přezdívá svému Rebelovi "vibrační bruska", protože v limitních otáčkách - z nichž při cestě prakticky nesleví - trochu víc vibruje.
Mně z cesty pořád v hlavě zní otevřené výfuky z Rebela. Dvě drátěnky do nich nebo nesmím jet tak blízko za ním.

[cesta zpět] a pak ještě [další foto]