Balíme na cestu

Chystáme se do Bukurešti. Náš plán cesty je tady [1] a přes hory pojedeme transfagarašskou cestou viz. [2].

Dnes a včera jsem více méně sbalení na cestu. Místa na věci moc není - něco pod sedlo, pak dva boční kufry a horní topcase. Cílem bylo zabalit všechno vybavení na cestu tak, aby topcase zůstal pokud možno prázdný a nemuseli jsem mít tankvak ani žádné věci zasíťkované kolem kufrů.

pod sedlem: reflexní vesta, lékárnička moto povinná, lékárnička naše (léky proti bodnutí hmyzem, něco na průjem, desinfekce ve spreji a tekutý obvaz), záložní řemínek kožený a gumicuk, sada náhradní elektrická (žárovky a pojistky), originál nářadí k motorce, deci petroleje na čištění řetězu (případně na benzince trocha nafty), hadr, trocha solviny, papírové kapesníky, izolepa, vteřinové lepidlo a EU formulář záznamu o nehodě
boční kufry: stan, dva spacáky, dvě nafukovací karimatky, oblečení pro dva, dva nepromoky, plavky, ručník, plynový vařič, plynová náplň a litrová nádoba na ohřev vody
topcace: zimní rukavice, sprej na řetěz, lanový zámek dlouhý metr osmdesát, dva plecháčky a lžíce, instantní kafe, mapa papírová, hygiena, nabíječka na baterky do foťáku, nabíječka na mobil, čtyři litry vody, nějaké jídlo instatní, nezbytné řízky a chleba a pořád je místo na nějaké drobnosti.

údržba motorky před cestou:  proběhla povinná údržba při 12tis. km [3], v pneu máme ochranu proti defektu [4], řetěz čerstvě promazaný (jedno čištění a mazání bude po cestě), kontrola tlaku v pneu, zvýšení předpružení zadního tlumiče o jednu pozici kvůli kufrům a pro jistotu jsem nechal baterku přes noc nabíjet. A bylo potřeba dotáhnout uložení pravého zrcátka.

Jsme širocí 110cm, takže stejně jako s cestovními brašnam na kawě. Testovací jízda s kufry přes Lopeník a Březovou proběhla bez problémů, Karlos jel za mnou a dohlížel.